RLF0838xxxxx

Even voorstellen…

Toen ik begon met fotograferen was het hebben van een goede camera, laat staan een spiegelreflex, een investering. Foto’s werden per 24 of 36 op een rolletje gemaakt en dan was het elke keer spannend wat “de centrale” terugstuurde. Inmiddels is fotograferen een gemeengoed. De huidige smartphones maken prachtige plaatsjes en ook nabewerken is een fluitje van een cent. Geen zondagmiddagen lang meer in de donkere kamer, maar gewoon op dezelfde smartphone.

Is daardoor de charme verdwenen? Voor mij absoluut niet!

Samen met het model op weg gaan naar een prachtige plaat: interactie, boetseren met licht en achtergrond, lachen en vertrouwen. Dit gecombineerd met een goede camera, lenzen, flitsers en achtergronden zodat het niet alleen er leuk uit ziet op een klein schermpje maakt dat elke shoot uniek is.

Voor een mooie shoot hoef je geen professioneel model te zijn. “Beauty is in the eye of the beholder.”

En wie heb je dan aan de andere kant van de lens zitten? Een gepassioneerd fotograaf (53) die in het dagelijks leven manager is in Ziekenhuis Amstelland. Vader van 5 prachtige dochters, drie kleindochters én een kleinzoon.

Niet alle shoots zie je op deze site omdat de privacy van een model heel belangrijk is!

De foto bovenaan deze pagina is gemaakt tijdens de workshop “klassieke belichting” bij Frank Doorhof in Emmeloord. Model: Loïs